Blog uživatele majo21

Pokračující problémy

Ahoj, dlouho jsem tady nebyl. Problémy pořád pokračují, trochu se to ale ty 3,5 roku na protokolu zmírnilo :-) Pro ty, co s tím bojují dlouho bych navrhoval prověřit verzi mimoplicní TBC (mykobakterie), protokol obsahuje antituberkulotika a dávkování se musí upravit podle rozmnožovacího (životního) cyklu mykobakterií.

Měl bych dotaz jestli někdo z přítomných nezná nějakého opravdu dobrého gynekologa. Přítelkyně má problémy pořád, bohužel nemužeme sehnat nikoho, kdo by jí léčil. Všechny hodnoty má v normálu, gynekologické vyšetření v normálu. Jediný problém je, že od té doby co jí diagnostikovali poprvé Ctr má neustále výtoky (intimky musí nosit každý den), několik týdnů trvající menstruaci, bolesti při styku a už se jí udělaly i cysty na děloze, což je všechno podle asi 10ti gynekologů, co jsme zatím vyzkoušeli, normální. Mockrát děkuju za pomoc, můžete mi napsat i do zpráv.

 

Hodně zdaru!

Update léčby

Po dlouhé době posílám update své léčby. Stále jsem na kompletním Strattonově protokolu. Navíc kromě pulzování entizolu beru ještě artemisii. Vypadá to, že klinické příznaky a obříže se pomalu zmenšují. Občas mám stále velké bolesti na plicích, v oblasti levé průdušky. Močová trubice se neznatelně zlepšila.

 

Myslím, že zajímavé jsou výsledky jaterních testů. Polední testy razantně klesly a hodnoty se vrátily do normálu a to i za situace, kdy stále navyšuji dávkování. Naposledy jsem totiž přidal rifampin. Mohlo by to znamenat, že léčba opravdu funguje. Chtěl bych proto podpořit ty, co mají špatné jaterky, aby vydrželi, případně vložili dočasně očišťovací kůru, ale rozhodně atb nevysazovali. Byl jsem v podobné situaci, kdy jsem hodně přemýšlel, že s tím seknu, ale teď jsem rád, že jsem to neudělal. Pro zajímavost posílám vývoj hodnot jaterních testů od počátku léčby. Testy bydly dělány, vždy zhruba po dvou měsících.

 

S_ALT_AS       0,61       2,15        2,61         4,29         1,58       2,00      1,73       0,70

S_AST_AS      0,52       0,97        0,99          1,64         0,7         0,9        0,84      0,48

S_GMT_AS      0,2        0,54        0,52          -             0,55        0,50      0,79      0,66

S_ALP_AS       0,87      0,95        1,11           -             -             -         1,25      1,13

Dále posílám výsledky protilátek. Kdyby to mohl někdo okomentovat, byl bych velmi rád. Nejsem z toho totiž dvakrát moudrý. Ne všechny hodnoty se totiž snižují, nevým, jak si to mám vykládat.

 

                                  24/7/12         22/8/12       8/3/13

Cpn IgM                         1,00               0,73           0,81

Cpn IgA                          0,45               0,44            0,32

Cpn IgG                          1,32               1,36            1,21

Ctr IgM                           0,29               0,24           -

Ctr IgA                           0,11               0,10            0,06

Ctr IgG                           0,32               0,26            0,27

mycopl pneu IgM              -                   0,42            0,55

mycopl pneu IgA              -                    0,37           0,25

mycopl pneu IgG              -                    1,39           1,71

Borrelia gar IgM                                                      0,70

Borrelia gar IgG                                                      0,32

Borrelia afz IgM                                                      0,94

Borrelia afz IgG                                                      0,35

 

Přeji mnoho síly v boji.

Update léčby po měsíci RIFA

Ahoj, chtěl bych se podělit o další vývoj mého stavu jak jsem minule slíbil :-) Jen pro připomenutí teď beru... 2x100 DOXY, 2x500 KLACID, 2x500 ENTI a 2x300 RIFA. Rifampicin beru už měsíc, stav bez žádných výrazných změn. ALT mi vyskočilo z 1,58 na 2,00 a AST z 0,7 na 0,9. To bych ale nepřičítal Rifampicinu, protože jak beru takovou nálož, tak se tyhle hodnoty vždy pomalu zvedají. Jinak mě začala občas bolet kolena po běhání, vždy to trvá tak půl hodiny. Někdy to je ale tak, že ani nesešlápnu spojku v autě. Taky mě pobolívá pravý loket, nemůžu se o něj vubec opřít. Nevím jestli bych to měl přičítat právě Rifampicinu. Močová trubice je pořád trochu zarudlá a vypadá spíš stejně než že by se nějak lepšila. Někdy to pálí a někdy ne. Čas od času mi zduří nějaká ta uzlina pod čelistí a na krku. Stav dutin také stejný.

Dále jsem zjistil, že když sním grep, tak zhruba po půlhodině mě začnou pálit oči, nemá s tím někdo zkušenosti? Grep snad prý nějak proti chlamkám působí jsem někde četl, je to pravda?

Příští měsíc se chystám vyměnit DOXY za Deoxymykoin, prý se líp snáší. Já ale zatím žádné problémy se snášenlivostí nemám. Moc nevím jak bych měl pokračovat dál. Byl bych rád, kdyby mi někdo třeba něco navrhl, nebo poradil, čemu bych se měl v dalším studiu nemoci věnovat. Parazity asi nemám, křemelina mi nic neudělala. Také bych se chtěl zeptat jaké účinky má Artemisin? Nic moc jsem se o něm nedočetl. Myslíte, že by bylo dobré ho vyzkoušet? Poslední můj dotaz je k Entizolu. Bere ho tady někdo stabilně jako já? Přijde mi, že ho každý pulzuje. Četl jsem, že může způsobovat rakovinu když se to bere pořád. Měl bych to taky radši začít pulzovat? Stratton to ale v protokolu nepulzuje pokud vím, nemám pravdu? Mnohokrát děkuju za rady. Vždy se rád poučím od zkušenějších :-)

Rifampicin - update léčby

Ahoj, tak dneska jsem přidal Rifampicin 2x300 mg. Hned po první dávce ráno jsem šel močit a docela jsem se zhrozil, protože moč byla silně oranžová. Na internetu jsem četl, že to je normální. Zbarvila se tady někomu moč také tak rychle, hned po první pilulce? Jsem z toho docela vyděšený! Dále jsem o obědě měl trochu žaludek na vodě. Pálení močové trubice se také zhoršilo a její ústí více zarudlo. Takže celkově pozoruji zhoršení stavu. Dá se to nějak vysvětlit? Přece jsem antibiotika přidal a neubral. Může to být odumírací reakce? Teď jsem tedy na plných dávkách Strattonova protokolu, tedy:

DOXYBENE  2x100 mg

KLACID SR  2x500 mg

ENTIZOL     2x500 mg

RIFADINE    2x300 mg

Z toho kvanta léků už začínám mít respekt, aby mi to neoddělalo játra nebo ledivny. Dnešní náhlé zhoršení stavu mi také nepřidalo. Ocením jakoukoliv reakci nebo radu. Mám z toho trochu strach. Mockrát děkuji.

Stav beze změny

Po návratu jaterních hodnot do přijatelných mezí jsem zase na plných dávkách 2x100 DOXY, 2x500 KLACID a 2x500 ENTI. Momentálně mi ale přijde, že se můj stav už vůbec nemění. Jsem trochu unavený, to ale přičítám také těm dávkám atb a také moc nespím, protože mám poslední dobou trochu stresy. Pálení močové trubice při močení se zhoršuje. Chtěl bych se zeptat  na rady zkušenějších co dál? Měl bych přidat další atb (rifampin)? Nebo navýšit dávky doxy na 2x200? Nebo naopak vysadit atb úplně když už to nic nedělá? Chtěl bych se zeptat jestli třeba to pálení a zarudnutí nemůže být způsobeno kvasinkami. Vlastně ani pořádně nevím jak se pozná kvasinková infekce u mužů? Nystatin mi totiž došel a neberu ho už dva měsíce. Parazity myslím že nemám, křemelina mi totiž nic nedělala. Můj stav se zlepěšoval pouze během prvních dvou měsíců na protokolu a poslední 4 měsíce se už nic neděje. Přitom si myslím, že beru dost vysoké dávky. Třeba bych měl vyměnit antibiotika za jiná. Je možné zaměnit ENTI za OFLOXIN? Mockrát děkuji za jakoukoliv radu. Začínám totiž trochu ztrácet naděje :-(

Další vývoj stavu jater

Výsledky testů, pro které jsem dnes byl, dopadly dobře. Na celý poslední měsíc jsem vysadil ENTIZOL a bral jsem jenom 2x100 DOXY a 2x500 KLACID. K tomu jsem bral Sylimarin 1x1tbl a Essentiale Forte N 3x2tbl. Také jsem bral křemelinu 4 polévkové lžíce denně. Po první dávce jsem měl křeče v břiše a pak mírný průjem. Od té doby nic a stolice zase jako z příručky :-) Křemelinu jsem bral něco málo přes týden. Měl bych jí brát po delší dobu? Nevím, jestli je možné že na mě neměla žádný účinek. Na měsíc jsem také přestal s jakoukoliv fyzickou aktivitou. Během detoxikace se mi ale boužel zhoršily příznaky - pálení při močení, zarudnutí kolem močové trubice, bolest v dutinách a nosohltanu. Zjevně se detoxikace kontraindikuje s atb. Doufám, že nenastala rezistence. Od včerejška jsem už znovu nasadil ENTIZOL 2x500. Radši ho ale budu jenom pulzovat po 14 dnech, aby se mi zase nezhoršily jaterní testy. Myslíte, že bych měl začít s RIFAMPINEM? Pro přehlednost posílám výsledky všech jaterních testů:

13/06/2012 24/07/2012 22/08/2012 22/10/2012 26/10/2012 23/11/2012

ALT 0,61 2,15 2,61 4,29 3,89 1,58 [0,17 - 0,83]
AST 0,52 0,97 0,99 1,64 1,3 0,7 [0,17 - 0,83]
GMT 0,2 0,54 0,52 - 0,71 0,55 [0 - 1,22]
ALP 0,87 0,95 1,11 - 1,04 - [0,58 - 2,15]

Chtěl bych říct všem, kdo se také snaží při léčbě sportovat, aby si dali pozor na ty jaterní testy, protože zejména posilovna zvyšuje zejména hodnoty ALT a AST. Podle toho, co jsem četl, se hodnoty krátkodobě po tréninku mohou zvýšit několikanásobně a to po dobu až jednoho týdne od tréninku.

Další vývoj léčby při detoxu

Nedávno jsem zde psal o svých vysokých jaterních hodnotách (ALT 3,89). Už téměř dva týdny detoxikuji, beru Essentiale Forte N, Silymarin, chlorellu, navýšil jsem příjem laktobacilů (20 mld.) a vysadil jsem Entizol. Beru tedy pouze 2x100 Doxy a 2x500 Klacid. Na krev půjdu bědem následujících dvou týdnů a dám vědět, jestli se játra zotavila.

Můj stav se při této změně léčby nijak radikálně nezměnil, unavený jsem zhruba tak stějně. Trochu se mi zhoršila ta močová trubice. Bude to asi tím, že ten detox zhoršuje účinek atb. Ohledně tohoto problému jsem se chtěl zeptat, jestli není možné, aby vznikla rezistence? Předtím, než jsem nastopil na CAP, bral jsem 3 týdny jenom doxy, potom měsíc pauza, a pak další 3 týdny doxy a až posléze jsem začal s CAPem, protože mi tato léčba samozřejmě vůbec nezabrala. Není možné, že se už za tuto dobu vyvinula rezistence a proto mám teď ty neustálé problémy s tou močovou trubicí? Nevím totiž, jestli bych neměl doxy vyměnit za minocyklin nebo aspoň navýšit dávku doxy.

Neznámá diagnóza

Chtěl bych se zeptat na věc, která se netýká mého zdravotního stavu. Téměř před měsícem se zhroutila moje mamka. Nemohla vstát ze země, protože se jí strašně točila hlava. Jakmile jsem s ní pohnul, tak se pozvracela, zvracela prakticky 3 dny v kuse, i když už neměla co. Dvakrát jsem volal záchranku a ti jí pokaždé dali injekci na spaní a říkali, že se to lidem stává a že to je z počasí :-) Protože vím, co se tady děje, chtěl jsem se zeptat, jestli by to třeba nemohla být borelioza, protože mamka měla tak před dvěma měsíci klíště, žádna skvrna se jí ale neudělala. V rodině máme Cpn (já se léčím, děda má bechtěreva), ale nevím jestli by to mohlo být tím. Mamka už je měsíc na neschopence, týden byla v nemocnici na kapačkách, byla na magnetický rezonanci, na ušním, na neurologii, nikde nic nenašli a nic jí nepomohlo. Z nemocnice jí pustili s tím, že je zdravá. Jenomže ona už měsíc není schopná stát jak se jí točí hlava. Už aspoň nezvrací. Doktoři řekli, že je divný, že se jí točí hlava když stojí, protože lidem, co mají tento problém, se točí hlava když leží. Taky jí řekli, že se s tím má naučit žít. Neměl někdo s boreliozou podobné problémy?

Aplikace NAC přímo na postižené místo

Po včerejší debatě o játrech, jsem se rozhodl zkusit před spaním rozsypat jednu kapsli NAC a nanést přášek přímo na sliznici v okolí ústí močové trubice. A co se nestalo? Vydržel jsem to tak 5 minut a pak jsem se musel jít umýt. Takové pálení a svědění, které po chvíli nastoupilo, jsem nezažil ani na začátku když jsem se nakazil. Je možné, že to zabírá a nebo je nějakým způsobem agresivní při styku se sliznicí?

Problémy s játry - jak dál?

Dnes ráno mi přišly výsledky z laborky. Krevní obraz mám v pořádku, přičemž sedimentace se hodně zlepšila. Co mě ale vyděsilo, jsou výsledky jaterních testů. Počítal jsem, že se mi konečně začnou zlepšovat, ale ještě víc se to zhoršilo. Nevím, jak mám pokračovat dál, v léčbě jsem totiž zůstal sám. Cítím se poměrně dobře, kromě zarudnutí v okolí ústí močové trubice a občasného pálení při močení. Reakce na léčbu nejsou žádné, možná se ten problém při močeni trochu zlepšuje, nejsem to ale schopen moc posoudit. Výsledky jaterních testů mě ale začínájí děsit. Jsem stále na trojkombinaci DOXY 2x100, KLACID 2x500, ENTIZOL 2x500.

13/06/2012 24/07/2012 22/08/2012 29/10/2012

ALT 0,61 2,15 2,61 3,89 [0,17 - 0,83]
AST 0,52 0,97 0,99 1,3 [0,17 - 0,83]
GMT 0,2 0,54 0,52 0,71 [0 - 1,22]
ALP 0,87 0,95 1,11 1,04 [0,58 - 2,15]

Měl bych pokračovat dál v léčbě, přejít jen na DOXY+KLACID a nebo léčbu vysadit úplně? Poslední dva měsíce jsem začal dost sportovat, třikrát týdně chodím do posilovny a jednou do týdne jdu běhat. Měl bych přestat se sportem? Nemohla by mít obzvlášť ta posilovna špatný vliv na játra?

Zhoršení zraku

Od té doby, co jsem chytil Ctr a začal jsem se léčit (i když už jsem měl Cpn posledních zhruba deset let), jsem začal pociťovat zhoršení zraku. Brýle nenosím, ale teď vidím čímdál hůř. Oči mám zarudlé praktický celý den, k večeru když jsem unavený mám bělmo uplně rudé. Chtěl jsem se zeptat, jestli někdo pociťuje stejné problémy. Jestli o může být reakce na léčbu nebo se mi prostě jen začaly kazit oči?

Nespavost

Poslední dobou mám problém se spánkem. Celý den jsem unavený a přitom jakmile si lehnu do postele, tak nemohu spát. Dostanu se do stavu, kdy jakoby napůl spím, zdají se mi sny, ale přitom jsem stále při vědomí a kdykoliv můžu vstát. Zkusil jsem se unavit sportem, nebo naopak nespat, ale pokaždé, i když jsem k smrti unavený a usínám prakticky i s otevřenýma očima během dne, tak jakmile si lehnu, nemohu usnout. Nevíte, čím to může být způsobené? Nemůže to být nedostatnkem melatoninu? Tento problém mi znemožňuje myslet, což je pro mojí práci zásadní problém a mám strach aby se můj život nedostal do trosek. Má někdo podobné problémy?

Chlorella

Chtěl bych se zeptat jestli berete chlorellu a jestli to na vás má nějaký účinek. Já jsem jí bral ze začátku, ale když jsem si uvědomil, že obsahuje železo tak jsem to radši vysadil. Nemůže to železo z této řasy ty chlamky spíše podporovat?

Niacin

Ahoj, dneska jsem začal brát niacin. Začal jsem brát rovnou 500mg, protože ta kapsle nejde rozpůlit, musel bych jí vysypat. Pociťuji přesně to, co se všude píše. Pálení a mírné zarudnutí pokožky, trochu slabost ve svalech. Chtěl bych se zeptat co vlastně ten niacin dělá? Dočetl jsem se jen to, že Cpn narušuje niacinový metabolismus. Jakým principem způsobuje niacin další vymírání chlamydií? Ty flush reakce co pociťuji jsou v důsledku vymírání chlamydií nebo tyto reakce mají všichni, i zdraví lidé? Chtěl bych jenom další info o tomto doplňku, abych vůbec věděl proč ho beru a jestli to má cenu :-) Díky.

Komplikace s borelií

Ahoj, před 14 dny mi objevli ještě k tomu všemu borelii. Chtěl jsem se zeptat jak bych měl upravit protokol? Četl jsem, že na borelii například doxy působí až od dávek 400 mg denně a výš. Teď jsem na Doxy 2x100 mg, Klacid 2x500 mg a Entizol 2x500 mg. Měl bych třeba místo NACu začít brát Amoxicilin nebo NAC působí na borelie také? Mockrát děkuji za rady.

Powered by Drupal - Modified by Danger4k